Una dintre cele mai folosite metode de marire a buzelor este aceea a injectarii cu acid hialuronic. Acesta are o popularitate in crestere atat in randul medicilor cat si in segmentul cabinetelor cosmetice, iar aceasta crestere a interesului a aparut odata cu observatiile facute de oamenii de stiinta despre faptul ca nivelul hialuronic in organism scade pe masura ce inaintam in varsta.

Acidul hialuronic este una dintre cele mai sigure substante

Acidul hialuronic este substanta ce asigura hidratarea celulara si confera pielii un aspect neted si plin de vigoare.

Injectiile cu acid hialuronic sunt cele mai populare in randul femeilor ce isi doresc buze senzuale si carnoase, deoarece acesta se distribuie uniform in interiorul buzelor si le ofera un aspect catifelat si tanar.

Singurele dezavantaje ale folosirii acidului hialuronic sunt costul destul de ridicat al interventiilor si faptul ca efectele acestuia sunt temporare si dispar in maxim un an de la data injectarii.

Procedura nu este atat de complicata pe cat pare la prima vedere. Interventia nu necesita anestezie (aceasta este obtinuta prin intermediul unei creme analgezice aplicata pe buze) , insa injectiile trebuie facute de medici cu o foarte mare experienta in anatomia si estetica fetei si a buzelor pentru a evita toate complicatiile ce isi pot face aparitia.

Numarul de fiole variaza de la pacient la pacient si depinde de anatomia zonei in care au fost facute injectiile. Exista cazuri in care se poate folosi numai o fiola mica de 0,5 ml, dar la fel de bine se pot utiliza si trei fiole de 1 ml pentru a se obtine efectul dorit de catre paciente.

Este important de stiut ca numarul fiolelor utilizate se va diminua odata cu numarul injectarilor, deoarece acidul hialuronic nu se va deplasa in functie de gravitatie.

Avantaje si dezavantaje

Ingrijirea buzelor in primele zile dupa aplicarea injectiilor cu acid hialuronica este simpla si nu necesita cunostiinte de specialitate. Este suficient un simplu masaj al buzelor, deoarece acidul hialuronic are tendinta de a forma conglomerate, iar in cazul aparitiei vanatailor vom aplica un gel cu arnica, ce este cunoscut pentru proprietatile vindecatoare.

Avantajele injectiilor cu acid hialuronic sunt numeroase:

  • Efectul este reversibil, deoarece se absoarbe de catre organism in timp;
  • Acidul hialuronic este o substanta naturala, prezenta in organismul uman;
  • Este biodegradabil;
  • Poate fi folosit atat pentru marirea buzelor cat si pentru netezirea pielii si indepartarea ridurilor;
  • Interventia nu este dureroasa si nu necesita mult timp;
  • Hidrateaza pielea si este recomandat tuturor categoriilor de ten.

Efectele adverse sunt reduse si isi pot face aparitia numai in cazul pacientelor ce prezinta probleme de autoimunitate. Este posibil ca locurile unde au fost facute injectiile sa se umfle sau sa se invineteasca, dar efectele sunt usor de inlaturat cu ajutorul unor creme antiinflamatoare si dispar dupa numai cateva ore.

Pretul unor injectii cu acid hialuronic este ceva mai ridicat decat al altor interventii si poate incepe de la 140 de euro. In functie de complexitatea interventiei si de numarul de fiole utilizate acesta poate ajunge si pana la 550 – 600 de euro in cazul unui lifting lichid.