Trasaturile fetei au inceput sa fie studiate inca din cele mai vechi timpuri, deoarece acestea erau in masura sa ofere informatii despre trairile persoanei studiate, despre modul in care aceasta se simtea sau (partial) despre actiunile pe care urma sa le intreprinda.

Figura unui om nu inseamna numai ochi, obraji, sprancene sau buze, deoarece exprima anumite sentimente, trairi sau sperante.

Studiul fizionomiei fetei a devenit un domeniu din ce in ce mai respectat iar partea cea mai expresiva a fetei care ne dezvaluie lucruri nebanuite despre personalitatea unor oameni sunt buzele.

Forma buzelor este foarte diferita

Buzele au forme si marimi diferite si ne ofera informatii asupra personalitatii oamenilor, dar pot fi folosite si in studiul compatibilitatii persoanelor. De altfel, unul dintre cele mai recente studii a demonstrat ca o proportie de 88% dintre cele mai fericite cupluri au forma gurii si a buzelor foarte asemanatoare.

Spre exemplu, daca ambii parteneri au buzele subtiri inseamna ca exista o compatibilitate foarte stransa in cuplu. Membrii acestuia vor fi aproape de nedespartit si vor avea o legatura foarte stransa, indiferent de certurile sau neintelegerile inerente ce isi fac aparitia in orice cuplu.

Persoanele cu bune subtiri sunt perfectioniste, incapatanate si isi vad foarte bine propriul interes si au asteptari foarte mari de la parteneri. Acesta este si motivul pentru care certurile in cuplu sunt dese si violente, dar o relatie bazata pe sentimente va trece fara probleme de aceste probleme.

Cuplul format dintr-un partener cu buze subtiri si unul cu buze pline este unul plin de contradictii, deoarece partenerii au o alta abordare. Compatibilitatea dintre parteneri se manifesta prin complementaritatea oferita de fiecare dintre acestia.

Compatibilitatea in cuplu poate fi oferita si de catre diversitate

Astfel, partenerul cu buze subtiri este realist si indreptat catre rezultate, in timp ce partenerul cu buze groase este o fire ce debordeaza de energie, ale carui sentimente pot fi citite imediat si care se va afla mereu in centrul atentiei.

Persoanele cu buze subtiri vor avea intotdeuna dificultati in a isi exprima sentimentele amoroase, iar buzele groase ne indica un visator, un idealist pentru care „tot ce zboara se mananca”.

Partener cu buze egale – partener cu buze subtiri este un parteneriat al extremelor. Compatibilitatea partenerilor poate sa fie sublima (iar in acest caz relatia va fi una excelenta) sau poate sa fie la cote minime, iar relatia va fi un adevarat esec peste care va fi foarte greu de trecut.

Este important ca fiecare partener sa stie cand sa cedeze si sa trebui sa vada in celalalt o persoana care il completeaza si il ajuta sa evolueze emotional, fizic si spiritual. In cazul in care ambii parteneri nu reusesc sa treaca de aceste obstacole, compatibilitatea acestora va ajunge intr-un final sa dispara si se va ajunge la un divort dificil, datorita firii vulcanice si impulsive ale partenerului cu buze subtiri.

Este important pentru fiecare sa isi studieze foarte bine partenerul langa care spera sa isi petreaca restul vietii, iar pentru aceasta trebuie sa se foloseasca de toate mijloacele disponibile, iar forma buzelor este un criteriu care ne va ajuta intotdeauna.