Machiajul buzelor cere rabdare, perseverenta si produse de cea mai buna calitate. Rujul de buze trebuie sa fie ales cu cea mai mare atentie pentru a alege formula potrivita pielii noastre dar si datorita faptului ar putea sa contina anumite substante la care suntem alergice.

Nu intotdeauna calitatea inseamna un pret ridicat.  Cele mai bune rujuri pot avea si un pret mult mai mic, in conditiile in care gama coloristica este mult mai bogata fata de produsele consacrate si foarte scumpe.

Este insa foarte important sa acordam atentia necesara intretinerii si hidratarii buzelor inainte de a ne ruja, iar cele mai bune rezultate le vom obtine folosind produse naturale, din miere sau din ulei de menta.

Cele mai bune rujuri depind de ph-ul pielii

Este esential ca atunci cand ne alegem rujurile sa ne gandim la ph-ul pielii si la forma fetei, deoarece nuantele rujurilor trebuie sa fie asortate in functie de nuanta pielii noastre. In caz contrar look-ul nostru va deveni destul de nereusit.

Cel mai bun ruj se alege foarte usor atunci cand tenul nostru are o nuanta neutra. Sleek Mate Me este un ruj cu o nuanta mate (ma refer la varianta Velvet Slipper), iar culoarea deschisa (magenta sau roz deschis) se va potrivi de minune tenului nostru.

Rujul este usor si nu lasa acea senzatie lipicioasa pe care sunt convinsa ca toate femeile o urasc, dar rezistenta in timp este destul de scazuta (de numai trei ore).

Este varianta ideala atunci cand ne dorim cel mai bun ruj pentru o seara in care vom participa la un eveniment monden sau la un cocktail.

Loreal Paris Infaillible 205 Apocalypse Red este unul dintre rujurile special proiectate pentru a ne scoate in evidenta seara, atunci cand vom iesi la opera sau la teatru. Nuanta de burgundy satinata va sublinia volumul buzelor si ne va oferi un aer senzual, aproape misterios.

Alegerea corecta a unui ruj este destul de greu de facut

Rujul este usor de aplicat datorita aplicatorului care a fost amplasat in capac si nu usuca buzele (nu trebuie sa uitam insa sa folosim un balsam de buze de calitate superioara inainte de a ne ruja).

O caracteristica esentiala atunci cand ne vom cumpara cel mai bun ruj este rezistenta acestuia pe buze. Nu de putine ori am avut neplacuta surpriza ca rujul sa sa stranga sau sa se intinda la cateva minute de la aplicare, iar acest lucru m-a facut sa fiu mai atenta si am optat pentru un ruj cu o rezistenta mare la transfer.

Unul dintre cele mai bune rujuri dina ceasta categorie este Maybelline SuperStay 24 Color, un produs de tip „2 in 1” ce include un balsam de buze de calitate ce se va aplica deasupra rujului pentru o fixare mai bune si un ruj mat. Pe langa faptul ca este rezistent, paleta de culori este foarte bogata si va satisface cu siguranta aproape toate gusturile.

Rujul este fabricat folosind o tehnologie speciala, denumita Micro Flex, ce va fixa foarte ferm pigmentul la suprafata buzelor, indiferent de miscarea acestora.