Buzele sunt un element important in viata femeilor. Buzele rosii si bine ingrijite au scos intotdeauna in evidenta femeile, fapt demonstrat si de un studiu recent realizat in Franta ce sublinia ca ospataritele sau chelneritele cu buze ingrijite primeau d ecele mai multe ori un bacsis mai mare.

Machiajul buzelor a ocupat intotdeauna un loc important in viata femeilor. Acesta ridica insa destule probleme in ceea ce priveste conturarea sau modelarea formelor, asadar este important sa cunoastem cateva trucuri pentru a trece peste toate obstacolele.

Buzele irezistibile se obtin cu multa munca

Machiajul buzelor depinde de mai multi factori:

  • Dimensiune;
  • Volum;
  • Forma colturilor gurii;
  • Forma si aspectul fetei;
  • Distanta dintre nas si buza superioara.

In functie de aceste caracteristici va trebui sa folosim tehnici diferite de machiaj al buzelor, dar anumite elemente sunt comune si este bine sa le folosim intotdeauna.

Inainte de a incepe machiajul buzelor este necesar sa ne asiguram ca buzele sunt hidratate. In acest scop vom folosi un balsam de buze de calitate buna si vom indeparta celulele moarte sau pielitele folosind un scrob.

Nu trebuie sa uitam sa ne exfoliem buzele in fiecare dimineata, deoarece de aspectul general al acestora depinde calitatea machiajului efectuat.

Creionul de buze trebuie ascutit inainte de fiecare folosire, atat din motive de igiena cat si pentru a ne ajuta sa trasam un contur foarte precis. Spre a obtine un maxim de precizie eu obisnuiesc sa rotunjesc varful creionului cu ajutorul unei dischete pentru demachiant.

Machiajul buzelor depinde si de forma fetei

Nu este necesar sa exageram si sa depasim forma naturala a buzei superioare, deoarece volumul natural va iesi intotdeauna in evidenta. Daca totusi dorim sa lasam impresia unei guri mai pline, este suficient sa aplicam un iluminator in zona mijlocie a buzei de sus.

Iluzia unor buze carnoase si senzuale poate fi obtinuta cu usurinta cu ajutorul unui machiaj al buzelor realizat cu un ruj cu nuanta roz,  conturand buzele cu o culoare a rujului usor mai inchisa.

In cazul in care distanta dintre ochi este mica, va trebui sa evitam un contur al buzelor ce ar putea sa ajunga (sau sa atinga) colturile ochilor, deoarece acest lucru va scoate in evidenta in mod neplacut acest lucru.

Daca avem buzele subtiri vom evita rujurile cu nuante de culoare mai inchise, iar daca acest lucru este insotit si de un chip cu trasaturi ascutite este recomandat un contur rotunjit al buzelor.

Indiferent de calitatea machiajului buzelor sau de cea a cosmeticelor folosite, buzele trebuie ingrijite atent inainte de a fi machiate.

Este recomandat sa folosim produse naturale, deoarece produsele chimice sunt scumpe si pot contine anumite substante care sa ne afecteze sanatatea.

Este ideal daca am folosi uleiul de menta . Acesta poate fi aplicat cu usurinta pe buze si va asigura o hidratare pe termen lung a acestora si le va face sa para mai mari.

Rujurile pe baza de ceara de albine ar trebui sa fie nelipsite din trusa noastra cosmetica. Aceastea vor oferi un aspect minunat buzelor, in timp ce le vor vindeca de crapaturi.