De cele mai multe ori nu suntem multumite de forma si dimensiunile buzelor noastre. Chiar daca acestea sunt carnoase si voluptoase vom considera intotdeauna ca „este loc si de mai bine” si ne vom gandi la metodele prin care am putea sa ne marim buzele.

Din fericire, medicina moderna ne pune la dispozitie o gama vasta de mijloace prin care ne putem mari buzele fara prea mari probleme.

Procedeul de marire al buzelor consta de fapt in remodelarea liniilor acestora folosind diverse metode invazive sau noninvazive.

Volumul buzelor poate fi realizat si cu ajutorul machiajului

Desi sunt multe femei ce isi doresc marirea buzelor, marea majoritate ezita sa apeleze la mijloacele concrete de augumentare si folosesc machiajul semipermanent pentru a isi indeplini acest vis.

Una dintre cele mai simple metode este aceea prin care se combina tatuajul buzelor cu un machiaj artistic, realizat de profesionisti, dar acest efect este doar temporar.

Una dintre cele mai utilizate metode de marire a buzelor consta in injectarea unui material gelatinos, lichid sau biologic direct sub piele buzelor.

Aceasta este o metoda invaziva, ce nu necesita anestezie si se poate realiza ambulatoriu in clinicile de specialitate, iar pacienta poate parasi spitalul la numai cateva ore de la interventie.

In acest caz medicul va injecta o substanta de umplere a buzelor, dar acest lucru trebuie facut cu cea mai mare atentie, deoarece daca procedeul de umplere va fi superficial acest lucru poate cauza anumite probleme buzelor.

Acest procedeu este unul dintre cele mai folosite, dar prezinta dezavantajul ca necesita mai multe injectii pentru a ajunge la rezultatul dorit, iar tratamentul va trebui repetat periodic.

Marirea buzelor este o interventie ca trebuie facuta numai de catre profesionisti

Este esential ca inainte de a recurge la o interventie de marire a buzelor sa ne asiguram ca medicii la care va avea loc operatia sunt acreditati si au experienta necesara pentru a face alegerea celor mai bune substante de umplere a buzelor.

Colagenul uman este alegerea cea mai sanatoasa pe care o putem face, deoarece este  o substanta naturala ce este bine tolerata de organism. Efectele pot dura intre 4 si 6 luni, iar buzele vor fi umplute la inceput cu o cantitate mai mare de colagen, deoarece acesta are tendinta de a se resoarbe.

Colagenul animal este urmatoarea alegere in ordinea importantei, dar este necesar sa efectuat anumite teste dermatologice pentru a vedea daca nu avem reactii alergice.

Acidul hialuronic este un produs foarte de sigur. Folosirea acestuia nu necesita teste dermatologice prealabile si este substanta recomandata de aproape toti medicii. In plus, efectele acestuia se pastreaza o perioada mai lunga de timp, dar costul inteventiei este mult mai ridicat.

Transferul de grasime se refera la recoltarea celulelor adipoase situate in diverse zone ale corpului, ce va fi prelucrata prin centrifugare iar substanta astfel obtinuta va fi injectata in buzele pacientelor.

Avantajele estetice ale transferului de grasime sunt evidente. Buzele vor fi integrate armonios si natural in structura fetei si vor fi bine conturate si delimitate de restul pielii, iar senzatia la atingere va fi una normala.