Desi multe femei isi doresc sa aiba buzele mai pline, foarte putine ajung sa isi indeplineasca visul datorita faptului ca ezita sa foloseasca metodele prin care isi pot mari buzele. Teama de ace, anestezie sau interventii chirurgicale le opresc sa recurga la aceste interventii, dar dorinta va ramane in continuare vie.

Solutia acestei probleme o reprezinta tatuarea buzelor, ce ne poate oferi o marire usoara si o senzatie de volum a buzelor, iar aceasta se realizeaza prin depigmentare.

In plus, tatuajul buzelor este ideal in cazul femeilor moderne, ce sunt foarte ocupate si nu mai au timpul necesar pentru a se ocupa de machiajul de dimineata sau doresc sa evite situatiile mai putin placute reprezentate de urmele de ruj ce vor ramane pe pahare.

Metodele neinvazive sunt foarte cautate

Tatuajul buzelor este una dintre metodele neinvazive utilizate si ofera doamnelor mai multe avantaje:

  • Este permanent (spre deosebire de ruj, a carui rezistenta este redusa in timp si care poate fi „mancat”;
  • Ne ofera un confort deosebit, deoarece nu mai este necesar sa pierdem timp in fiecare dimineata cu machiajul buzelor;
  • Mersul la piscina, urcatul pe munte sau mesele vor deveni o adevarat placere si nu vor avea ca efect deteriorarea rujului;
  • Ne pune la adapost de efectele alergiilor ce isi pot face aparitia odata cu utilizarea rujului.

Tatuajul buzelor este o procedura ce se poate efectua destul de usor, deoarece depigmentarea se va realiza intr-un interval de timp ce variaza intre 1 – 3 ore, in functie de complexitatea lucrarii.

In plus, este o operatiune ce nu necesita anestezie (un mare plus pentru doamnele ce au fobie de ace), deoarece este suficienta numai utilizarea unor creme analgezice.

Tatuajul buzelor consta in introducerea unor pigmenti cosmetici in straturile superioare ale pielii buzelor, dar efectul este limitat la o anumita perioada de timp.

Tatuajul buzelor ne ofera un confort deosebit

Pigmentarea buzelor nu inseamna ca nu vom mai avea nevoie niciodata de ruj. Deoarece pigmentii cosmetici sunt introdusi in straturile superioare ale pielii buzelor, rujul va putea fi folosit fara probleme si nu isi va modifica nuanta sau culoarea.

Gama de culori in care va fi realizat tatuajul buzelor este foarte larga si poate satisface toate gusturile, iar forma conturului va fi stabilita in urma consultarii cataloagelor de specialitate.

Durata maxima a tatuajului buzelor este de trei ani, dar in acest caz ne vor fi necesare mai multe sedinte (de regula se vor face doua sau trei).

Prima sedinta va dura mai mult (pana la maxim trei ore), dar sedintele urmatoare nu vor mai depasi 40 – 70 de minute.

Este bine de stiut ca estomparea culorilor isi va face aparitia inca din primele saptamani de dupa procedeul de depigmentare, atunci cand culorile se vor estompa cu pana la 30% urmand ca in fiecare an intensitatea culorilor sa scada cu 25 – 30%.

Nu trebuie sa neglijam perioada de refacere a buzelor in urma depigmentarii. Desi este o operatie neinvaziva, acele utilizate vor lasa urme si traume iar buzele vor trebui foarte bine emoliate si hidratate.